DISCO: RumSnak Festival

Den 7 oktober var DISCO medlemmer fra SDU og AU en tur helt til Villa Kultur i København for at deltage i dette års RumSnak festival, for at fortælle deltagerne om DISCO projektet. Festivalen var målrettet både børn og voksne, og derfor blev der afholdt flere forskellige aktiviteter for alle aldersgrupperne. For de yngre deltagere var der bl.a. en stor satellit tegnekonkurrence, med mange flotte tegninger og fine præmier til vinderne.

De mange flotte tegninger fra satellit tegnekonkurrence

DISCO holdet havde også medbragt vores mobile jordstation, for at deltagerne kunne få et indblik i hvordan man her hos DISCO kommunikerer med vores satellit. Så man kunne derfor få lov til prøve kræfter med at styre antennen, både manuelt og ved at udvælge forskellige satellitter, som vores antenna så automatisk følger når satellitten bevæger sig hen over Danmark. 

DISCO holdet til RumSnak festival sammen med den mobile jordstation

En af medlemmerne som var med, ingeniørstuderende Emil Asbæk Hansen, havde dette at sige om at deltage i festivalen:

“RumSnak Festival formåede at samle en bred vifte af rumentusiaster i alle aldre. Det var utroligt inspirerende at opleve den store interesse som alle vi snakkede med havde for vores projekt. Fra små børn der fik lov til at styre vores jordstation og tegne satellitter, til voksne der var fascinerede af hvor langt rumteknologien har udviklet sig. At vi kunne stå et hold unge mennesker og forklare om vores egen lille satellit på kun 10x10x10 centimeter virkede virkeligt til at imponere de fleste, der måske ikke tænker på satellitter som noget man kan lave på universitetet. Vi blev dog også mødt af en del som allerede kendte til vores projekt, fra vores eksponering i diverse medier, i forbindelse opsendelsen af DISCO-1. Det var dejligt at høre alle de rosende ord om projektet som de havde, og hvordan de glædede sig til at følge videre med i projektet.” 

Vi holdte også en 45 minutters præsentation om DISCO projektet, for et lyttende men også spørgende publikum, hvilket var dejligt når man får lov til at forklare en masse om noget man brænder for. Selv for de små blev projektet relativt konkret med vores 1:1 LEGO og pap-cubesats som de kunne holde og vores jordstation de kunne kontrollere. Desuden havde børnene en masse spændende ideer til design og payload til cubesats i vores tegnekonkurrence, og det er altid dejligt at opleve den slags kreativitet fra børn der ikke lader sig begrænse af hvad der måske er realistisk. Alt i alt en fremragende dag hvor vi kunne få lov til at fortælle en masse om vores kære projekt og snakke med andre rumnørder.”