National Space Conference

Torsdag d. 24. marts drog 4 studerende og en lektor fra Aarhus Universitet til DTU for at deltage i National Space Conference. Her hørte de en hel del om hvad fremtiden for Danmark i rummet bringer, hvilket var meget relevant for DISCOs arbejde. Blandt andet handlede et af panelerne om hvordan man kan bruge satellitter til at optimere vanding af marker. Dette bunder i nogle af de samme klima mål som vi også har.

De studerende var så heldige at overvære annonceringen af Andreas Mogensens næste mission, hvilket vi jo synes lyder super spændende! Da Andreas deltog var vi også så heldige at han havde lidt tid til at snakke med os, og så fik vi også taget et billede!

Sidst på dagen blev det sidste panel skippet til fordel for en rundtur på DTU Space, givet af selve institutlederen. Vi fik her mødt nogle medstuderende fra AAU! På rundvisningen så vi bl.a. deres kontrolrum, der får AUs kontrolrum til at blegne i sammenligning, vi fik set deres vakuumkamre, hvor de tester nogle af de ting de udvikler, og et af de rum, hvor de udvikler udstyr til fremtidige missioner. Dette var en enormt spændende tur, og vi følte os som VIP gæster!

Tusind tak til DTU for en spændende dag!