Kontrakt DISCO-2

Satellitten DISCO-2 er nu et skridt tættere på opsendelse! Den 10. januar 2023 blev kontrakten, der bekræfter ordren underskrevet. DISCO-2 skal ligesom DISCO-1 bygges i samarbejde med den aalborgensiske virksomhed Space Inventor. Efter papirarbejdet kom i orden blev der fejret med bobler! Satellitten forventes at være samlet efteråret 2023, hvorefter den skal igennem mange forskellige tests. Den nuværende tidsplan lyder på opsendelse i polarbane i løbet af sommeren 2024 – men tiden må vise, hvornår den bliver sendt op. DISCO-2 har især til formål at fotografere områder i Arktis, hvilket kan støtte forskning indenfor klimaændringer både ARC Arctic Research Centre og SCC SDU Climate Cluster har vist stor interesse i projektet. DISCO-2 er en en større satellit end DISCO-1, der står nemlig 3U og ikke 1U på kontrakten. Den ekstra plads skal bruges, da der skal tre kameraer i satellitten to optiske og et infrarødt. Kameraerne skal bruges til at tage billeder af Grønland.