DISCO-2: Critical Design Review

Den 19. september blev der afholdt Critical Design Review (CDR) for DISCO-2. Dette bringer os et stort skridt tættere på det endelige design af satellitten og selve opsendelsen. Til CDR mødes vi en stor gruppe fra alle dele af DISCO projektet; AU, SDU, ITU, Arctic Research Centre, og Space Inventor, på Aarhus Universitet. For at drøfte alle de fremskridt og problemstillinger der er kommet til, siden vores Preliminary Design Review for et halvt år siden.

Nogle af de fremmødte til Critical Design Review for DISCO-2

En af de grupper der fremlagde deres arbejde var Structure-arbejdsgruppen, som er dem der står for den overordnede struktur af satellitten. Siden sidste gang er den nemlig blevet ombygget, således at den nu består af flere individuelle dele, for at mindske effekten af vibrationer. Strukturen kommer efter planen til at veje omkring 5 kg, og bliver sat sammen med skruer, hvorfra den meste af udstyret kommer til at sidde på bagplanden. Der mangler dog stadig nogle mindre ting, f.eks. vibrationstesten, inden den er helt færdig. Hvilket var nogle af de emner, der blev diskuteret på CDR. 

Til mødet fremlagde Harness-arbejdsgruppen også deres arbejde. Det er bla. Harness-arbejdsgruppen ansvar at finde frem til hvordan ledningsnettet kommer til at være inde i satellitten. Her blev det bla. diskuteret hvordan vi regner med at monterer ledningerne de svært og snævre steder, og hvordan vi undgår at vibrationerne i satellitten kan komme til at gøre skade på dem over tid. 

Vi fik også en opdatering fra Space Inventor på hvornår de regner med at det sidste af DISCO-2 udstyret bliver leveret, og hvornår det skal testes. Vi håber derfor snart at kunne være klar med den endelige System Design Report for DISCO-2.