DISCO-2: Nye medlemmer og kommunikations workshop

Inden de aarhusianske universitetsstuderende tog på sommerferie, blev der d. 26 maj afholdt et rekrutteringsmøde for DISCO-2. Dette viste sig at være en enorm succes, og vi endte med at byde omkring 25 nye medlemmer velkommen til projektet. Derudover er yderligere 11 nye SDU studerende blevet rekrutteret siden semesterstart. Disse elever har fået lov til at varetage forskellige opgaver, heriblandt PR & Outreach, Elektronik, operations og mere, samt vores første økonomi medlem. 

Introduktionsmøde for de nye medlemmer i sommervejr

En af de interessante roller vi har valgt at lave er Team Leader, hvis mission er at holde et overblik over alle grupper, og som bliver varetaget af 21 årige, fysikstuderende Cecilie Strømnes. Faktisk, blev rollen besluttet på baggrund af hendes CV, da hendes interesse for ruminstrumenter og hendes ledererfaring var et perfekt match til programmet. I et interview har Cecilie beskrevet sin rolle i DISCO-2 således:

“Min rolle som team-leder for AU, er at sørge for at alle de individuelle hold kan følge med på deres opgaver, bliver færdige i tide, og at de har nok medlemmer på deres hold. Helt praktisk kommer jeg til at være en del af en masse administrative møder og derudover løbende teammøder med en fra hver af de individuelle grupper.

“Det er også mit job at holde overblik over hvem der er med både fra AU men også SDU og ITU, og sørge for at holde kontakten med de andre universiteter også. Jeg skal have styr på tidsplanen og sikre at vi når alt til deadlinen. Det vil også være mig der skal stå for at rekruttere nye medlemmer, hvis der er behov for det.”

Cecilie valgte nemlig at skrive en ansøgning til DISCO-2, da hun er rigtigt glad for praktiske fysik.

“Hvis jeg skulle beskrive mine interesser med 2 ord, er det fysik/rumvidenskab og biler. Oprindeligt søgte jeg til at blive en del af test og integrationsteamet, i håb om at kunne kombinere min interesse om fysikken bag satellitter, og håndværket i at bygge og modificere noget der ender med at kunne noget fedt- ligesom jeg gør når jeg arbejder på min bil.”

I DISCO programmet er man nemlig ikke fastlåst i en gruppe, og alle kan få lov til at bidrage hvor de har lyst til. Det er bl.a. muligt at vælge at skrive 5-ects valgfags projekter, eller bachelor- og kandidat projekter sammen med DISCO-2. Ultimativt er det også satellitten der skaber spænding for Cecilie når programmet skrider fremad.

“Jeg ser frem til om nogle måneder når alle de nye, inklusiv mig selv, er blevet integreret helt i DISCO-2. Jeg glæder mig til at se udviklingen i alle grupper, og udviklingen i min egen viden til satellitter. Derudover glæder jeg mig helt vildt til at følge med i launch og første kontakt til satellitten efterfølgende.”

Alle de nye grupper og medlemmer er småt begyndt at blive integreret og varetage DISCO-2 relevante opgaver, og organisere sig igennem tidsplan og møder, såsom ved vores Critical Design Review og opstartsmøde. Til opstartsmødet her i starten af semesteret var der bl.a samarbejdet mellem universiteterne og gruppernes struktur på dagsordenen. Mødet var et stort skridt i at integrere de nye medlemmer samt strukturere den kommende tid for programmet. Derudover har vi også haft afholdt fest for vores medlemmer, til fordel for at de nye og gamle medlemmer på tværs af grupperne kan lære hinanden bedre at kende.

Den 26. juni blev der også afholdt en workshop i satellitkommunikation på Aarhus Universitet for medlemmerne fra SDU og AU. Workshop handlede primært om hvordan vi har tænkt os at kommunikere med DISCO-2 satellitten når den er blevet sendt op. I forvejen har vi allerede lært en del af vores arbejde med DISCO-1, så derfor ser vi selvfølgelig på hvordan vi kan forbedre vores kommunikation inden den næste opsendelse. En af de emner der blev diskuteret, var Software-Defined Radio (SDR). SDR er et radiokommunikationssystem, hvor selve signalbehandlingen bliver foretaget i software i stedet for hardware. Dette håber vi vil kunne give os mere flexibilitet når det kommer til vores fremtidige kommunikation med DISCO-2. Dette håber vi at kunne opnå gennem GNU Radio, som er et program der er lavet specifikt til at skrive kode til SDRs. På mødet blev der ikke kun snakket om DISCO-2. Fremtidige missioner for DISCO projektet blev også diskuteret, men det skal i nok komme til at høre mere om på et senere tidspunkt.